9 tips för att organisera ditt garage

Det är inte ovanligt att garaget över tid blir stökigt. Något som i sin tur medför att det blir svårt att hitta saker när man väl ska använda dem. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd för hur du organiserar ditt garage!

Så här organiserar du garaget

Genom att följa nedanstående tips kan du få bättre ordning och reda i ditt garage:

1. Sätt upp en verktygstavla

I de allra flesta garage finns det en hel del verktyg. För att förvara dessa på bästa sätt och samtidigt bibehålla en bra ordning, rekommenderar vi dig att sätta upp en verktygstavla på väggen.

2. Gör plats för en arbetsbänk

En annan bra idé är att göra plats för en arbetsbänk. På denna kan du nämligen förvara småsaker som lätt försvinner i lådor och andra förvaringsutrymmen, samtidigt som du får en plats där du kan stå och snickra och meka.

3. Häng upp krokar på väggarna

Eftersom förvaringsutrymmet oftast är begränsat gäller det att utnyttja varje yta på bästa sätt. För att nyttja väggen kan du med fördel förse den med krokar. Allt ifrån klädkrokar till verktygskrokar.

4. Använd dig av förvaringsmöbler

Förvaringsmöbler som skåp och byråer tenderar att rymma en hel del. Ett bra tips kan därför vara att placera en eller flera förvaringsmöbler i garaget. Här kan du få plats med både små och stora föremål!

5. Sätt in ett hyllställ

Förutom att använda sig av skåp och byråer kan det vara en bra idé att placera ett hyllställ / lagerhylla i garaget. På denna kan du sedan ställa allt ifrån lådor till lösa föremål. En stor fördel med denna lösning är att du har bra uppsikt över grejerna.

6. Använd dig av genomskinliga plastlådor

Genomskinliga plastlådor passar perfekt att använda sig av i garage. Dels eftersom det ger ett extra skydd åt dina föremål, dels eftersom du enkelt kan se vad som finns i lådorna. Dessutom kan de placeras i hyllställ men passar även lika bra att placera direkt på golvet. Du får således en billig och mångsidig lösning!

7. Märk upp skåp och lådor

När du väl har fått in alla skåp, byråer och lådor, rekommenderar vi dig att märka upp dem. Skriv vad som finns i respektive låda.

8. Häng upp cyklar, kajaker och liknande i tak eller vägg

Det är inte ovanligt att man förvarar cyklar, kajaker och andra liknande färdmedel i sitt garage. Synonymt för samtliga är att det tar upp väldigt mycket plats. Ett tips är därför att hänga upp dem i taket eller på väggarna.

Vill du få ännu fler tips rekommenderar vi dig att spana in våra tidigare artiklar:

9. Städa med jämna mellanrum

Sist men inte minst vill vi rekommendera dig att städa med jämna mellanrum. På så sätt brukar det automatiskt bli så att ordningen bibehålls, då man tenderar att lägga tillbaka var sak på sin plats.

Vill du få fler städtips kan du med fördel spana in vår tidigare artikel där vi berättar hur du städar garaget på bästa sätt.

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan