Att tänka på när du ska förvara möbler i garaget

Det är inte ovanligt att man har begränsat med förvaringsutrymme hemma och därav behöver ställa undan möbler i garaget. Det är däremot inte alla möbler som bör förvaras i detta utrymme. Här tänkte vi därför ta upp fem saker som är viktiga att tänka på när di ska förvara möbler i garaget!

Tänk på detta när du ska förvara möbler i garaget

Som vi har varit inne på inledningsvis är det inte alla möbler som bör förvaras i garaget. Därutöver finns det en hel del andra saker som är viktiga att tänka på. Nedanför har vi därför samlat en handfull tips som gör att din förvaring blir lyckad:

1. Förvara inte trä och stoppade möbler i garaget

Möbler som är tillverkade av naturliga eller andra känsliga material bör inte förvaras i garaget. Det innebär således att trä och stoppade möbler inte ska ställas undan i detta utrymme. Möblemang som är tillverkade av okänsliga material som metall kan däremot förvaras i garaget.

2. Ta in dynor och andra textilier

Stoppade dynor och andra textilier är känsliga mot fukt och temperaturförändringar, samtidigt som de kan dra åt sig avgaser. Vi rekommenderar dig därför att ta in dynor och textilier. Tips på hur du förvarar dessa hittar du i vår tidigare artikel som handlar specifikt om hur du förvarar dynor på bästa sätt.

3. Förvara helst möblerna i ett uppvärmt och ventilerat garage

Trots att du endast förvarar okänsliga möbler i garaget bör det vara uppvärmt och ventilerat. På så sätt säkerställer du att temperaturen är konstant samtidigt som det inte uppstår någon fukt.

4. Stuva undan möblerna så att de tar upp så lite plats som möjligt

När du väl ska sätta in möblerna i garaget rekommenderar vi dig att stuva undan dem så att de tar upp så lite plats som möjligt. Stapla exempelvis stolar på varandra och lägg mindre möbler eller delar på bord och liknande.

5. Täck över möblerna

Sist men inte minst rekommenderar vi dig att täcka över möblerna med ett överdrag eller presenning, då det skyddar dem mot smuts, damm och annan yttre åverkan.

Där har du det – fem saker som är viktiga att tänka på när du ska förvara möbler i garaget!

Vill du få ännu fler förvaringstips?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan