Förvara röjsåg – så gör du

Likt andra verktyg och trädgårdsredskap gäller det att röjsågen förvaras på rätt sätt. Åtminstone om du vill att den ska bibehålla sin ursprungliga funktionalitet och ha en maximal livslängd. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du gör för att förvara din röjsåg på bästa sätt!

Att tänka på när du ska förvara en röjsåg

Nedanför har vi samlat en handfull tips som hjälper dig att förvara röjsågen på bästa möjliga sätt:

1. Rengör sågklingan

För att sågklingan inte ska rosta eller ta skada rekommenderar vi dig att rengöra den innan förvaringen. Är klingan lätt smutsig räcker det med att sopa av den med en borste. Finns ingrodd smuts kan du använda dig av en fuktig trasa.

2. Töm bränsletanken

Har du en bensindriven röjsåg bör du tömma bränsletanken innan förvaring. Vi rekommenderar dig att göra detta utomhus, så att du inte råkar spilla bränsle inne i garaget eller förrådet. Tänk dock på att bränslet ska tömmas i en lämplig behållare och sedermera tas om hand om på rätt sätt!

3. Ladda batteriet

Om du däremot har en eldriven röjsåg bör du istället ladda batteriet. Det bör vara fulladdat innan det stoppas undan för långvarig förvaring.

4. Förvara batteriet torrt och varmt

Förutom att ladda batteriet är det viktigt att det förvaras torrt och varmt.

Du hittar ännu fler tips i vår tidigare artikel med fem tips som är viktiga att tänka på vid vinterförvaring av batterier.

5. Förvara röjsågen ståendes

När röjsågen ska förvaras under en längre tid, exempelvis över vintern, är det viktigt att den förvaras ståendes. Motorn bör alltid vara högre upp än klingan. För att lyckas med detta kan du antingen ställa den upprätt mot väggen, alternativt hänga upp den på vägghållare som är särskilt avsedd för röjsågar.

Där har du det – en handfull tips som hjälper dig att förvara röjsågen på rätt sätt!

Vill du ha ännu fler förvaringstips?

Då kan du med fördel spana in våra tidigare artiklar:

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan