Går det att förvara ved i ett garage?

För att man ska kunna elda med sin ved gäller det att den förvaras under rätt förhållanden – varmt och torrt. Något som kan vara enklare sagt än gjort om man har begränsat med utrymme och gör av med stora mängder ved. Många frågar sig därför ”går det att förvara veden i garaget”? Här reder vi ut alla frågetecken.

Kan man förvara ved i ett garage?

Det korta svaret på denna fråga är ja, det går att förvara ved i sitt garage.

Om du planerar att göra detta finns det dock en del saker som är viktiga att tänka på. Vilka dessa är går vi igenom nedan!

Att tänka på när du ska förvara ved i ett garage

Nedanför har vi samlat tre tips för dig som planerar att förvara ved i sitt garage:

1. Se till att garaget är uppvärmt och ventilerat

Som vi har varit inne på tidigare är det viktigt att veden förvaras under rätt förhållanden. Det allra viktigaste är att den förvaras varmt, i ett utrymme med låg luftfuktighet och god luftgenomströmning. Att förvara veden i ett uppvärmt och ventilerat garage är således att föredra!

2. Säkerställ att luftfuktigheten inte stiger

En del garageutrymmen tenderar att ha en varierande luftfuktighet. Stiger luftfuktigheten allt för mycket kommer däremot veden att bli sur och i värsta fall bli obrukbar. Säkerställ därför att luftfuktigheten håller en jämn och låg nivå.

3. Stapla veden på en plan yta

Något annat som är av största vikt för att hålla veden i gott skick är att stapla de korrekt. Allra helst bör luft kommer emellan varje vedklabb. Ligger klabbarna staplade alldeles för tätt finns det en risk att vissa av dem aldrig torkar ordentligt.

Där har du det – tre tips för dig som planerar att förvara ved i garaget!

Vill du få ännu fler förvaringstips?

Kolla då in våra tidigare artiklar:

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan