5 tips för att rengöra dina element som proffsen

Smuts och damm tenderar att trivas på elementen. För att bli kvitt allt detta damm och förhindra att det sprider sig till golvet och andra delar av hemmet, gäller det att rengöra elementen med jämna mellanrum. Här berättar vi därför mer om hur du lyckas med detta!

Så rengör du element och radiatorer på bästa sätt

Nedanför delar vi med oss av en handfull tips som hjälper dig att rengöra elementen på ett enkelt och effektivt sätt:

1. Skruva ner värmen vid behov

Under vintermånaderna tenderar de flesta att dra upp värmen på sina element. En del till den grad att man riskerar att bränna sig. Om du tillhör en av dessa bör du först och främst skruva ner värmen innan du påbörjar städningen.

2. Damma av eller dammsug

Nästa steg är att avlägsna ytlig smuts och damm som finns ovanpå elementet. Detta görs enklast med en dammvippa eller en dammsugare.

3. Använd en elementborste

En av utmaningarna är att dammet även tenderar att leta sig in eller emellan elementet, beroende på vilken variant du har. Oavsett vilken modell du har så kan du enkelt avlägsna dammet med hjälp av en elementborste. En smal dammvippa som kan stickas in även i de minsta utrymmena!

Har du ingen elementborste hemma kan du testa att göra en egen. Fäst exempelvis en trasa eller en strumpa på ett smalt sopkvastskaft (eller något annat smalt och långt föremål som rums i eller mellan elementet).  

4. Kontrollera om det ramlat ner damm på golvet

När man avlägsnar damm från elementet tenderar det att ramla ner stora mängder damm på golvet. Kontrollera om så är fallet för dig och ta i sådana fall upp det med hjälp av en dammsugare.

5. Torka av och rengör utsidan

Sist men inte minst bör du även torka av elementet med en fuktig trasa. Använd gärna såpvatten för att enkelt kunna avlägsna även mer ingrodda smutsfläckar.  

Svårare än så är det inte att rengöra element och radiatorer!

Vill du få ännu fler städ- och rengöringstips?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster