Städar du inte skafferiet är risken stor att du utsätts för mjölbaggar eller andra skadedjur. Något som man givetvis vill undvika. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du rengör ditt skafferi och slipper mjölbaggar!
Städa skafferiet – slipp mjölbaggar
Likt andra utrymmen och ytor i hemmet bör skafferiet rengöras med jämna mellanrum. Slarvar man med detta finns det nämligen en risk att man blir utsatt för skadedjur såsom mjölbaggar. Nedanför har vi därför samlat sju tips som hjälper dig att städa skafferiet:
1. Töm skafferiet
Det allra första du bör göra är att tömma skafferiet. Plocka ut alla förpackningar och livsmedel som ligger där inne.
2. Kolla igenom utgångsdatum
När du väl har tömt skafferiet rekommenderar vi dig att kolla igenom utgångsdatumen och skicket på livsmedelsprodukterna. Är det något som är gammalt? Släng det med en gång.
3. Damma av eller dammsug skafferiets insida
Efter att ha tömt och rensat bort utgångna produkter är det dags att ta tag i själva städningen. Här bör du börja med att avlägsna ytlig smuts och damm, vilket enklast görs med en dammvippa eller en dammsugare.
4. Torka av skafferiets insida med såpa
Nästa steg är att torka ur skafferiet med en fuktig trasa och såpa. Att använda sig av starka kemikalier är bara onödigt, då det riskerar att skada och missfärga ytan.
5. Torka av dörrarna
När du väl har trasan framme kan du även passa på att torka av skåpsdörrarna.
6. Eftertorka med en torr trasa
För att undvika flammor och vattenfläckar bör du därefter torka av skafferiets insida och skåpsdörrarna med en torr trasa.
7. Ställ tillbaka förpackningar och livsmedel
Sist men inte minst är det bara att ställa tillbaks alla förpackningar och livsmedel.
Svårare än så är det inte att städa sitt skafferi!
Vill du ha ännu fler städ- och rengöringstips?
Kolla då in våra tidigare artiklar: