5 tips när du ska rengöra trägolv

För att dina trägolv ska hålla sig i bra skick är det viktigt att du rengör dem på rätt sätt. I och med att trä är ett naturligt material kräver det nämligen mer omsorg än andra golvtyper. Här tänkte vi därför dela med oss av fem tips för dig som är i färd med att rengöra ett trägolv!

Så här rengör du trägolv på bästa sätt

Att veta hur du ska rengöra dina trägolv är av största vikt om du vill skydda och bevara dem. Nedanför har vi därför sammanställt en handfull tips som hjälper dig med detta:

1. Torka upp spill direkt

I och med att trä är ett levande material kan det lätt absorbera vätska från spill. Råkar du exempelvis spilla mat och dryck på golvet finns det en chans att träet absorberar dessa, vilket leder till att det uppstår svårborttagna fläckar. Med anledning av detta rekommenderar vi dig att torka upp spill direkt!  

2. Dammsug eller torrmoppa

När det väl är dags att sätta igång med rengöringen rekommenderar vi dig att först dammsuga eller torrmoppa golvet. Detta bör också göras med jämna mellanrum, även när du inte har för avsikt att rengöra ditt trägolv på djupet.  

Ju oftare du dammsuger eller torrmoppar ditt golv, desto mer håller du under grus, damm och annan smuts som sliter på golvet.  

3. Använd såpa eller annat milt rengöringsmedel

Trots att du dammsuger eller torrmoppar ditt golv kontinuerligt måste det skuras då och då. Här är det däremot väldigt viktigt att du använder dig av såpa eller ett annat milt rengöringsmedel. Starka kemikalier riskerar nämligen skada ditt golv och resultera i fula missfärgningar!   

Väljer du det sistnämnda alternativet bör du leta efter ett rengöringsmedel som är pH-neutralt.

4. Var försiktig när du ska applicera rengöringsmedlet

När du ska applicera såpan eller rengöringsmedlet på golvet är det viktigt att du är försiktig med mängden. För mycket vätska kan nämligen skada golvet!

5.  Använd en mikrofibermopp

Som nämnts ovan kan golvet skadas om det kommer i kontakt med för mycket vätska. Med anledning av detta rekommenderar vi dig att använda en mikrofibermopp vid skurningen, då en traditionell garnmopp tenderar att lämna för mycket vatten på golvet.

Genom att följa ovanstående steg kan du rengöra dina trägolv snabbt, enkelt och effektivt!

Vill du få ännu fler städ- och rengöringstips?

Då rekommenderar vi dig att spana in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster