Städa balkongen med dessa tips

När vintern övergår till vår kan det vara en bra idé att göra iordning balkongen. Något som givetvis inkluderar en ordentlig städning. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att städa balkongen på bästa sätt!

Så här städar du balkongen

Nedanför har vi sammanställt en handfull tips som hjälper dig att förbereda balkongen inför våren och sommaren:

1. Sopa av eller dammsug golvet

Det allra första du bör göra är att avlägsna ytlig smuts och damm. Något som enklast görs med en sopkvast eller dammsugare.

2. Skrubba golvet med vatten och såpa

Sopningen eller dammsugningen avlägsnar enbart ytlig smuts. För att rengöra golvet på djupet kan det därför vara en bra idé att skura av det med hjälp av ljummet vatten och såpa, vilket fungerar på alla typer av material.

3. Olja in golvet vid behov

Om du har ett trägolv på balkongen kan du behöva olja in golvet. Kontrollera om så är fallet för dig och rådfråga en fackman om du är osäker. Inhandla en adekvat olja och följ instruktionerna på flaskan!

4. Torka av räcket

När du väl har tagit itu med golvet är det dags att ge sig på balkongräcket. Detta rengörs enklast med hjälp av ljummet vatten, såpa och en trasa.

Fyll en hink med vatten, häll i ett par droppar såpa och blöt trasan i blandningen innan du torkar av hela räcket. Avsluta sedan med att gå över ytan med en torr trasa. På så sätt blir det inte flammigt.

5. Putsa rutorna om du har en inglasning

Har du en inglasad balkong rekommenderar vi dig att putsa rutorna. Gör på följande sätt:

  • Applicera ett adekvat fönsterrengöringsmedel
  • Sprid ut medlet över hela rutan med hjälp en fuktig trasa
  • Avlägsna rengöringsmedlet med en fönsterskrapa (jobba metodiskt från ena sidan till den andra och torka av gummibladet med en trasa mellan varje drag)

Svårare än så är det inte att städa sin balkong!

Vill du få ännu fler städ- och rengöringstips?

Kolla då in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster