5 tips för dig som ska rengöra en duschkabin

Om du har en duschkabin i badrummet har du troligtvis lagt märke till att kabinens dörrar blir väldigt smutsiga med tiden. Ett annat vanligt återkommande problem är att de får en kalkbeläggning. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra en duschkabin!

Så här rengör du en duschkabin på bästa sätt

Som vi har varit inne på tidigare blir duschkabiner väldigt smutsiga med tiden. Inte minst dörrarna, vilka tenderar att bli kalkbelagda. Här delar vi därför med oss av en handfull tips som hjälper dig att rengöra en duschkabin, vare sig du har dörrar av glas eller plast:

1. Plocka upp hår och annan smuts direkt

I duschen samlas det vanligtvis stora mängder hår och andra orenligheter. Dessa gör att kabinen blir smutsig snabbare. I värsta fall kan det leda till mögel och dålig lukt. För att undvika detta rekommenderar vi dig att plocka upp hår och liknande direkt. Låt det inte ligga kvar i kabinen!

2. Skölj bort tvålrester och hudavlagringar

Det är däremot inte enbart hår som fastnar i kabinen. Den fylls även med tvålrester och hudavlagringar som även de påskyndar smuts- och kalkbeläggningar. Innan du kliver ur duschen rekommenderar vi dig därför att noggrant skölja av kabinens dörrar och golv med varmt vatten.

3. Använd ättika och diskmedel

Trots att man är noga med att plocka upp hår och skölja bort tvålrester och hudavlagringar, kommer kabinen att bli smutsig med tiden. För att lyckas rengöra den på ett effektivt och skonsamt sätt, kan du med fördel använda dig av ättika och diskmedel.

Blanda ättika, vatten och några doppar diskmedel i en sprayflaska. Applicera blandningen i hela kabinen, inklusive dörrarna. Låt verka i minst tio minuter innan du sköljer bort den med varmt vatten.

En stor fördel med denna blandning är att ättikan avlägsnar kalkavlagringar medan diskmedlet löser smuts. Dessutom slipper du använda starka kemikalier som riskerar att skada såväl kabinen som miljön!

4. Använd citronsyra

Ett alternativ till ättikan och diskmedlet är citronsyra, vilket kan användas på samma sätt. Applicera, låt verka och skölj av.

5. Torka av kabinen med en torr trasa

Sist men inte minst rekommenderar vi dig att torka av kabinen med en torr trasa. På så sätt uppstår det inga ränder eller flammor.

Svårare än så är det inte att rengöra sin duschkabin!

Vill du få ännu fler städ- och rengöringstips?

Kolla då in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster