5 tips när du ska rengöra ditt grillgaller

Grillad mat är för många svenskar en favorit. Med tiden tenderar däremot grillgallret att bli smutsigt och täckt med fastbrända matrester. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra ditt grillgaller på bästa tänkbara sätt!

Så här rengör du ditt grillgaller

Som vi har varit inne på tidigare blir gallret till grillen äckligt med tiden. Genom att följa nedanstående steg blir det däremot skinande rent:

1. Skrapa av gallret innan och efter användning

Ett av de bästa och enklaste sätten att hålla efter grillgallret är att skrapa av det med en adekvat metallborste. Detta bör göras både innan och efter varje användning. På så sätt undviker du att det fastnar matrester och annan ingrodd smuts på gallret!

2. Undvik starka kemikalier

Trots att du skrapat av gallret innan och efter varje användning, kommer du att behöva rengöra det. I samband med detta bör du däremot undvika starka kemikalier.

3. Rengör gallret med hjälp av såpa

Istället för att rengöra gallret med starka kemikalier, rekommenderar vi dig att använda såpa. Ett skonsamt men effektivt rengöringsmedel!

Börja med att sätta på ugnen på 100 grader. Under tiden som du väntar på att ugnen ska komma upp i temperatur kan du smörja in hela gallret med såpa. Lägg sedan gallret på en ugnsplåt och placera i ugnen, där det får ligga i en halvtimma. Låt svalna innan du sköljer av gallret med varmt vatten och borstar av det med en diskborste.   

4. Rengör gallret med hjälp av bakpulver  

Upplever du att gallret fortfarande är smutsigt? Då kan du med fördel prova på ett husmorsknep som inkluderar bakpulver!

Lägg återigen gallret på en ugnsplåt. Strö över bikarbonat till dess att hela gallret är täckt. Fyll därefter upp plåten med varmt vatten (tänk på att hela gallret ska ligga under vattnet). Låt det ligga i minst 30–60 minuter innan du sköljer bort bikarbonaten.  

5. Torka av med en torr trasa

Sist men inte minst bör du eftertorka gallret med en torr trasa.

Svårare än så är det inte att rengöra sitt grillgaller på ett enkelt och effektivt sätt!

Vill du få ännu fler städ- och rengöringstips?

Kolla då in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster