Ta bort fläckar på dynor – så gör du

Vi har tidigare berättat hur du gör för att ta bort fläckar på soffor, heltäckningsmattor och bord. Denna gång hade vi tänkt berätta mer om hur du går tillväga för att ta bort fläckar på dynor!

Så här enkelt får du bort fläckar från dynor

Likt soffor och mattor är det lätt hänt att sittdynorna på köksstolar och andra möbler blir fläckiga. Inte minst om man har små barn hemma. Nedanför har vi därför samlat en handfull tips som hjälper dig att få bort fläckarna:

1. Ta bort spill direkt

Är man snabb med att torka upp matrester eller dryck som spills, uppkommer det vanligtvis inga fläckar på dynorna. Vi rekommenderar dig därför att torka upp eventuellt spill direkt. Det är det enklaste och mest effektiva sättet att motverka fläckar.

2. Blötlägg fläcken med varmt vatten

Har olyckan väl varit framme rekommenderar vi dig istället att blötlägga det smutsiga området med varmt vatten.

3. Använd såpa eller milt rengöringsmedel vid behov

Är det så att fläcken är ingrodd kan du även vara tvungen att använda dig av såpa eller ett annat milt rengöringsmedel som inte förstör dynorna. Undvik starka kemikalier då dessa tenderar att bleka textilierna.

4. Avlägsna fläckarna med bakpulver

Upplever du att fläckarna fortfarande är kvar på dynorna kan du testa att avlägsna dem med hjälp av ett husmorstips som inkluderar bakpulver!

Blanda bakpulver med lika delar varmt vatten. Rör om tills det bildas en pastaliknande konsistens. Applicera därefter blandningen på fläcken och låt verka i minst tio minuter innan du tar bort den med hjälp av varmt vatten.

5. Eftertorka med en torr trasa

Oavsett om du enbart använder dig av varmt vatten eller också kompletterar med såpa och bakpulverknepet, rekommenderar vi dig att eftertorka med en torr trasa. På så sätt riskerar du inte att fukt och väta blir kvar i dynorna.

Genom att följa ovanstående tips får du förhoppningsvis bort fläckarna från dina sittdynor!

Vill du få ännu fler städ- och rengöringstips?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster