Rengöra perkulator – så gör du

Vi har i en tidigare artikel berättat hur du gör för att rengöra en vattenkokare på bästa sätt. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta hur du rengör en perkulator på ett snabbt, enkelt och effektivt sätt!

Så här rengör du din perkulator

Genom att följa nedanstående steg kan du rengöra och avkalka din perkulator på ett snabbt, enkelt och effektivt sätt:

1. Skölj ur perkulatorn efter användning

Om du låter kaffe och kaffesump ligga kvar i perkulatorn kommer det att leda till missfärgningar, smuts och kalkbeläggningar. Ett bra tips är därför att skölja ur perkulatorn direkt, efter varje användning.

2. Rengör med vatten och citron

En perkulator behöver inte och bör inte rengöras med starka kemikalier. Ett enklare, miljövänligare och minst lika effektivt sätt är att använda sig av saften från en citron!

Fyll upp perkulatorn till fullo, pressa ner en citron i och starta perkulatorn. Töm den inte direkt utan låt den citronvattnet vara kvar i minst trettio minuter.

3. Rengör med vatten och bakpulver

Har du ingen citron hemma kan du istället använda dig av bakpulver. Tillvägagångsättet är desamma. Det enda du behöver göra är att ersätta citronsaften med ett par matskedar bakpulver.  

4. Kalka av med vatten och vinäger

Upplever du att det finns mycket kalkbeläggningar i din perkulator, kan du med fördel avlägsna dessa med hjälp av vinäger. Fyll upp behållaren med vatten och vinäger och låt stå i minst en timme. Du behöver inte starta perkulatorn.

5. Skölj ur noggrant efter rengöring och avkalkning

När man har haft citron, bakpulver och vinäger i perkulatorn är det väldigt viktigt att man sköljer ur den noggrant. Du kommer mest troligt att behöva skölja med vatten flera gånger för att vara helt säker på att inte få några bismaker.

Svårare än så är det inte att rengöra sin perkulator!

Vill du få ännu fler städ- och rengöringstips?

Kolla då in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster