5 tips när du ska förvara en barnvagn

Vi har tidigare berättat hur du gör för att förvara allt ifrån skottkärror till utemöbler på bästa tänkbara sätt. Denna gång hade vi tänkt dela med oss av en handfull tips som hjälper dig att förvara en barnvagn på rätt sätt!

Att tänka på när du ska förvara en barnvagn

Om du inte förvarar din barnvagn på rätt sätt riskerar ram och hjul att rosta och gå sönder. Ännu värre kan det dock bli om vagnens klädsel börjar mögla, vilket kan vara farligt för barnens hälsa. Nedanför berättar vi därför mer om hur du gör för att förvara din barnvagn på rätt sätt:

1. Se till att vagnen torkar innan långvarig förvaring

Om du ska stoppa undan vagnen under en längre period är det viktigt att den inte är blöt eller fuktig. Har du varit ute i regn eller snöoväder bör du alltså låta vagnen torka innan den långvariga förvaringen.

2. Förvara aldrig vagnen ute, i ett kallförråd eller i en källare

En vagn bör aldrig förvaras utomhus. Den bör heller aldrig förvaras i ett kallförråd eller i en fuktig källare, då risken för mögelpåväxt är stor.

3. Förvara istället vagnen i ett uppvärmt och ventilerat utrymme

Ett bättre alternativ är att förvara vagnen i ett uppvärmt och ventilerat förråd eller garage. På så sätt riskerar inte järnkomponenter att rosta eller klädseln att mögla.

4. Täck över vagnen för att skydda den mot smuts och damm

För att skydda vagnen mot smuts och damm rekommenderar vi dig att täcka över den med en presenning eller ett annat skyddsöverdrag.

5. Se till att vagnen inte står i direkt solljus

Sist men inte minst bör du inte låta vagnen förvaras i direkt solljus, då det riskerar att bleka klädseln.

Där har du det – en handfull tips som hjälper dig att förvara barnvagnen på rätt sätt!

Vill du få ännu fler förvaringstips?

Kolla då in våra tidigare artiklar:

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan