Att tänka på när du ska förvara en skottkärra

Likt trädgårdsredskap och gräsklippare behöver skottkärran stoppas undan över vintern. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du förbereder och förvarar din skottkärra på bästa möjliga sätt!

Tips för dig som ska förvara en skottkärra

Nedanför har vi samlat en handfull tips som hjälper dig att vinterförvara din skottkärra på bästa möjliga sätt:

1. Skölj av och rengör skottkärran

Det allra första du bör göra är att skölja av skottkärran med en högtryckstvätt eller trädgårdsslang. Finns det kvar ingrodd smuts kan du även använda dig av ett adekvat rengöringsmedel samt en mjuk borste.

2. Låt torka ordentligt

Efter rengöringen är det viktigt att skottkärran får torka ordentligt.

3. Se över och smörj in kullagret

När du har rengjort och låtit kärran torka är det dags att se över kullagret i hjulet. Detta kan nämligen behöva bytas med jämna mellanrum. Oavsett om lagret behöver bytas eller inte bör det åtminstone smörjas in innan förvaringen. På så sätt förlänger du lagrets livslängd.

4. Förvara helst i ett uppvärmt och ventilerat utrymme

Trots att en skottkärra inte är lika känslig som många andra redskap och verktyg, rekommenderar vi dig ändå att förvara den i ett uppvärmt och ventilerat utrymme. Står den i kallgarage eller förråd finns det en risk att temperaturförändringarna och den höga luftfuktigheten gör att kärran börjar rosta.

5. Förvara ståendes för att frigöra utrymme  

Skottkärror är otympliga. Något som medför att de tar upp mycket utrymme i ditt garage eller förråd. För att frigöra utrymme kan du däremot förvara den ståendes mot en vägg, alternativt hänga upp den på väggen eller i taket om du har en lämplig förvaringskrok.

Där har du det – en handfull tips som hjälper dig att förvara skottkärran på bästa möjliga sätt!

Vill du få ännu fler förvaringstips?

Då rekommenderar vi dig att spana in våra tidigare artiklar:

Är du intresserad av att hyra förråd, garage eller parkering?

Gör en förfrågan