3 tips när du ska städa bakom ett kylskåp

Vi har i en tidigare artikel redogjort för hur du städar kylskåpets insida på bästa möjliga sätt. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om hur du går tillväga för att städa bakom kylskåpet.

Hur ofta ska man städa bakom kylskåpet?

Vi rekommenderar dig att städa bakom kylskåpet minst en gång per år.

Har du tid och energi bör du däremot sträva efter att göra det oftare än så.

Vad bör man tänka på när man ska dra ut kylskåpet?

När du ska dra ut kylskåpet bör du först och främst stänga av strömmen. Därutöver bör du tänka på att skydda golvet, så att det inte uppstår några repor. Täck över det med en filt, ett täcke, målarpapp eller något annat som förhindrar att golvet blir repigt.

Så här städar du bakom kylskåpet på bästa sätt

Att städa bakom kylskåpet är varken tidskrävande eller komplicerat. Det enda du behöver göra är att följa dessa tre steg:

1. Dammsug golv och kylskåp

Det allra första du bör göra är att avlägsna ytlig smuts och damm från golv och kylskåp. När du ska dammsuga kylskåpets baksida rekommenderar vi dig att använda ett mjukt munstycke. Tänk på att vara extra noggrant kring aggregat, spolar och andra ställen där damm kan gömma sig.

2. Torka av baksidan med en fuktig trasa

När du har väl har avlägsnat den mest ytliga smutsen och dammet rekommenderar vi dig även att torka av baksidan med en fuktig trasa.

3. Eftertorka med en torr trasa     

Sist men inte minst bör du även eftertorka med en torr trasa. På så sätt förhindrar du att det finns kvar någon fukt eller väta som riskerar att leda till rost.

Svårare än så är det inte att städa bakom sitt kylskåp!

Vill du få ännu fler städ- och rengöringstips?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster