Rengöra kaffebryggare – så gör du

Vi har tidigare redogjort för hur du rengör grillgaller, ugnsplåtar och vattenkokare. Denna gång hade vi tänkt berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra din kaffebryggare på ett enkelt och effektivt sätt!

5 tips för dig som är i färd med att rengöra sin kaffebryggare

Likt alla hushållsmaskiner blir kaffebryggaren smutsig med tiden. Utöver smuts från kafferester tenderar det att uppstå otrevliga kalkbeläggningar. Nedanför berättar vi därför mer om hur du rengör din kaffebryggare på bästa sätt:

1. Rengör kanna, lock och behållare med diskmedel

Det är inte enbart bryggarens insida som blir smutsig. Även kanna, lock, behållare och andra delar blir smutsiga med tiden. Vi rekommenderar dig därför att rengöra dessa med hjälp av en diskborste och diskmedel. Tål delarna att köras i diskmaskinen kan du såklart välja att göra det istället.

2. Torka av bryggaren med en fuktig trasa

Efter att du har rengjort kanna, lock, behållare och andra eventuella delar, rekommenderar vi dig även att torka av bryggaren med en fuktig trasa.

3. Eftertorka bryggare och lösa delar med en torr trasa

Tänk på att torka av både bryggaren och de lösa delarna med en trasa. På så sätt uppstår det inga vattenfläckar eller ränder, samtidigt som du minskar riskerna för att mögel ska tillkomma.

4. Använd ett avkalkningsmedel

Som vi har varit inne på tidigare tenderar kaffebryggarens insida att bli fylld med kalkbeläggningar. För att avlägsna dessa kan du använda dig av ett särskilt avkalkningsmedel, vilket brukar gå att köpa i de flesta dagligvarubutiker.

5. Avlägsna kalk med hjälp av ättika

Du behöver däremot inte inhandla ett avkalkningsmedel om du inte vill. Det går lika bra att kalka av kaffebryggaren med ett husmorsknep som inkluderar ättika.

Börja med att fylla kaffebryggarens behållare med lika delar vatten och ättika. Starta bryggaren och upprepa processen vid behov. För att det inte ska bli några bismaker från ättikan rekommenderar vi dig att genomföra ett par ”bryggningar” med enbart vatten.

Svårare än så är det inte att rengöra sin kaffebryggare!

Vill du få ännu fler städ- och rengöringstips?

Kolla då in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster