3 tips när du ska städa under ett badkar

Har du ett fristående badkar så kommer du märka att det samlas stora mängder smuts och damm under karet. Men hur går man egentligen tillväga för att städa golvytan under badkaret? Här delar vi med oss av tre tips som hjälper dig med detta.

Hur ofta bör man städa under sitt badkar?

Hur ofta du bör rengöra golvytan under badkaret beror på hur många som delar badrummet och hur mycket smuts som samlas där under. Vi rekommenderar dig däremot att sträva efter att städa denna yta varannan månad. Märker du att det samlas mycket damm kan du såklart städa än mer frekvent.

Kan man dra fram badkaret?

Ja, har du ett fristående badkar går det såklart att dra fram badkaret för att enklare komma åt och rengöra golvet. Planerar du att göra detta bör du däremot koppla bort röret som går till golvbrunnen, för att sedan montera det igen efter rengöringen. Gör du inte detta riskerar röret att skadas.

Så här städar du under ett badkar

En av anledningarna till att många drar sig från att rengöra golvytan under badkaret är att de upplever den som svåråtkomlig. Och visst kan det vara svårt. Genom att följa nedanstående tips blir det däremot enklare att genomföra städningen utan att behöva dra fram badkaret:

1. Använd en dammvippa

För att avlägsna ytlig smuts och damm från golvet rekommenderar vi dig att använda en gammal hederlig dammvippa.

2. Använd en skurmopp

Givetvis är det inte enbart ytlig smuts och damm som samlas under badkaret. Det kan även förekomma mer ingrodd smuts. För att få bort denna rekommenderar vi dig att använda en skurmopp med platt mopp.

3. Torka av badkaret med en fuktig trasa

När du ända håller på att städa golvytan under badkaret, rekommenderar vi dig att även torka av själva badkarets undersida med en fuktig trasa.

Ett annat tips är att…

Kontrollera om golvbrunnen behöver rensas.

Svårare än så är det inte att göra rent under badkaret!

Vill du få ännu fler städ och rengöringstips?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Städhjälp på dina villkor. Varför välja oss? Vi är nogranna, engagerade och flexibla. Läs mer om våra tjänster nedan.

Se våra tjänster